سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی چیست؟

تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی در موارد متعددی مانند سرعت تولید تیرچه، وزن تیرچه، نوع اتصال به کار رفته و ... می باشد.

انواع تیرچه شامل تیرچه پیش تنیده (بتن پیش تنیده)، تیرچه کرومیت، تیرچه نیازیت و تیرچه صنعتی و ... می باشند که هر یک دارای خصوصیات خاصی هستند. تیرچه صنعتی، تیرچه ای است که خرپای آن توسط جوش نقطه ای ساخته می شود.

معرفی تیرچه صنعتی

تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی سبب شده است که بسیاری از سازندگان استفاده از تیرچه صنعتی را به تیرچه های سنتی ترجیح دهند. تیرچه صنعتی، تیرچه ای است که تولید آن بر اساس روش صنعتی انجام می شود. تیرچه های صنعتی از میلگرد بالایی، میلگرد پایینی، زیگزاگ یا میلگرد عرضی و بتن پاشنه درست می شود.

میلگرد پایینی، همان میلگرد بالایی از نوع گرم نورد دیده یا سرد نورد دیده و عاج دار می باشد. میلگردهای زیگزاگ ممکن است به صورت عاج دار و به صورت ساده باشد. چنانچه این قطعه به صورت سرد نورد دیده باشد، قطر آن باید دست کم 6 میلی متر و چنانچه این قطعه به صورت گرم نورد دیده باشد، بایستی دست کم میلگرد با قطر 4 میلی متر برای آن استفاده شود.

مهمترین تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی

تیرچه های صنعتی با دقت بسیار بالایی درست می شوند. اما تیرچه های سنتی به سبب تولید دستی دارای بی نظمی هایی در شکل خود هستند. تیرچه صنعتی به سبب عدم خطای انسانی در تولید و بهره گیری از دستگاه با کمترین خطایی تولید می شوند و این مسئله سبب خصوصیات بهتر آنها می شود.

زیگزاگ ها در تیرچه سنتی در صورت نامتقارن بودن، با تفکیک عضو قطری برشی از میلگرد بالایی اتصال منفصل شده و تیرچه قادر به تحمل بار نیست. اما تیرچه صنعتی در صورت بروز این اتفاق، اتصال با بال بالایی برقرار خواهد ماند و تیرچه همچنان قادر به تحمل بار است.

مهمترین تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی این است که در صورت نیاز به افزودن طول تیرچه سنتی، بایستی باقیمانده زیگزاگ ها را با جوش سر به سر به همدیگر وصل نمود و این مسئله سبب ایجاد انفصال در طول تیرچه می گردد. اما در تیرچه صنعتی با بهره گیری از میلگرد کلاف عرضی، امکان حفظ پیوستگی در طول وجود دارد. در تیرچه صنعتی به کمترین میزان میلگرد نیاز داریم.

تیرچه صنعتی سبک تر از تیرچه صنعتی است و این مسئله سبب افزایش سرعت اجرای آن می شود. تیرچه صنعتی با جوش نقطه ای اتصال داده می شود. در نتیجه کمترین شکستگی رخ خواهد داد. اما تیرچه سنتی با قوس الکتریکی اتصال داده می شود و به سبب آنکه آرماتورهای موجود در تیرچه دارای کربن است، این جوش سبب شکستگی تیرچه می شود.

مهمترین مزایای استفاده از تیرچه صنعتی

با تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه دستی به خوبی آشنا شدیم. اینک به این مسئله می پردازیم که استفاده از تیرچه صنعتی دارای چه مزیت هایی است. دستاوردهای استفاده از تیرچه صنعتی شامل موارد زیر است:

-         وزن این تیرچه کم است، در نتیجه سازه های احداثی با این تیرچه سبک می باشند.

-         این تیرچه با هزینه کمتری تولید می شود و این مسئله در پایین تر بودن قیمت آن اثرگذار است.

-         ویژگی های تیرچه صنعتی سبب کاهش نیاز به مصرف تیرچه در سازه می شود.

-         این تیرچه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

-         این تیرچه کاملاً مکانیزه است و استفاده از آن برای سازه های مدرن مناسب است.

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است که تیرچه صنعتی جایگزین تیرچه سنتی شود. این تیرچه بدین صورت به کار می رود که بلوک ها در نقش قالب بتنی روی تیرچه سوار می شوند و یک فرم T مانند را بوجود می آورند. تمام مراحل تولید این تیرچه با نظارت و کنترل لازم صورت می گیرد.